RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

 

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na info@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na info@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Sprejem krvodajalcev jubilantov leta 2016

Ponedeljek, 5. junij 2017

V petek, 2. junija je pod pokroviteljstvom Župana Občine Ankaran, g. Gregorja Strmčnika, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, potekala slovesnost, namenjena krvodajalcem, ki so v preteklem letu dosegli okroglo število darovanj.

Vsak krvodajalec je nekaj posebnega, a hkrati so si vsi krvodajalci zelo podobni, saj z darovanjem krvi vsakodnevno rešujejo mnoga dragocena življenja. Na slovesnosti smo vročili priznanja krvodajalkam in krvodajalcem, ki so v letu 2016 darovali kri od 10 do 90-krat. Priznanja smo podelili tudi novemu vitezu,  vitezinji in vitezom, ki so dosegli 90, 120, 130 in 150- to število darovanj. Ter dve posebni zahvali, za 111- to in 157- to darovanje krvi.

Vitezom krvodajalcem se je pridružil gospod Robert Živec. Vitezinja krvodajalka, gospa Jelka Lahajnar, je v letu 2016 darovala kri kar 90 - tič. Za 120-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec: gospod Valter Saksida, za 130- krat gospod Sejad Sinanbegović, za 150. darovanje je priznanje prejel gospod Iztok Vidmar.

V imenu Rdečega križa Koper in vseh, ki jim je kri rešila življenje ali pomagala pri ozdravitvi smo se zahvalili dvema izjemnima vitezoma krvodajalcema in sicer gospe Marjetki Hodnik in gospodu Otiliju Furlaniču za izjemne dosežke na področju krvodajalstva.

V imenu direktorja zavarovalne družbe AdriaticSlovenica, gospoda mag. Borut Širca je posebni priznanji podelili gospod Mitja Skončnik, prejeli sta jih dve koprski srednji šoli in sicer Gimnazija Koper in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper. Za Gimnazijo Koper je priznanje prevzela gospa mentorica Nataša Cindrič Donaval, za Srednjo Ekonomsko poslovno šolo mentorici, gospa Darja Palčič in gospa Mirjana Majer Babič, ter predstavnik šole, gospod Robi Počkaj.

Vsem jubilantom in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Prisotne so nagovorili predsednica Rdečega križa Koper, gospa Irena Sirotič Dobrila, pokrovitelj sprejema, župan Občine Ankara, gospod Gregor Strmčnik, strokovni sodelavec RKS, gospod Boštjan Novak, vodja centra za transfuzijsko dejavnost Izola, dr. Irena Kramar, članica Občinske organizacije Rdečega križa Ankaran in Glavnega odbora RKS, gospa Marija Jereb ter vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, gospa mag. Ana Žerjal.
Prireditev so popestrili številni nastopajoči, in sicer: Lia in Lara Luša, Ema Uljan, Patrik Binkar, učenci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio, podružnica Hrvatini, članici Kulturnega društva 5. kader Maja Maljković in Suzana Mijatovič, pod vodstvom režiserke Valentine Šukljan, Gregor Ravnik in Marko Hrvatin. Program prireditve je povezovala gospa Nina Luša.

Vsem se iskreno zahvaljujemo.

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad