RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

 

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na info@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na info@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči

Četrtek, 30. maj 2013

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina in Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica sta v Ajdovščini, v soboto 20. 05. 2013, organizirala regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči.

Preverjanja so se udeležile ekipe iz Pirana, Ajdovščine, Izole, Vipave in Kopra. Pridružila se nam je tudi ekipa iz Logatca, ki je tekmovala izven konkurence.

Udeležence sta nagovorila Vera Kodrič, predsednica ajdovskega Rdečega križa in Samuel Kosmač, vodja novogoriške izpostave republiške uprave za zaščito in reševanje. Poudarila sta pomen dobre pripravljenosti in usposobljenosti prostovoljcev ekip prve pomoči in njihovo vključevanje v sistem reševanja.

Število prometnih nesreč , naravnih in drugih izrednih dogodkov je iz leta v leto več, število profesionalnega zdravstvenega kadra pa se manjša. Sodelovanje prostovoljcev je zato še pomembnejše. Potrebne so še dodatne spodbude. Taka srečanja so po besedah Samuela Kosmača lahko prava priložnost.

Organizator je pripravil simulacijo štirih nesreč. Ajdovska burja je s streh osnovne šole odnesla del kritine ter poškodovala učence in učitelje, utopitev matere z otrokom v Hublju in poškodovani očividec, v požaru so bili huje opečeni trije ljudje, reševalci so pomoč nudili močno opitem mladostniku in nazadnje še prometna nesreča v kateri je bil udeležen tudi kolesar.

Najbolje se je odrezala ekipa iz Logatca, ki pa je na preverjanju sodelovala izven konkurence.

Prvo mesto je zato zasedla ekipa Izole, drugo mesto ekipa Vipave, sledi ekipa Idrije. Koprčani smo na preverjanju sodelovali z "mlado" ekipo, ki je zasedla odlično četrto mesto. V ekipi so sodelovali Matjaž Poniž,  Jana Tavčar, Petra Jerman, Nataša Milost, Tomaž Bolčič, Nataša Milavec in Andrej Gustinčič.

Sodelovali so prostovoljci Rdečega križa, člani osnovnošolskih ekip prve pomoči, taborniki, ajdovski poklicni gasilci in člani PGD Ajdovščina, člani ajdovskega odseka RS Tolmin.  

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad