RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

 

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na info@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na info@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Sporočilo za javnost

Torek, 29. november 2011

DOBRA DELA NE POTREBUJEJO DARIL, DOBRA DELA POREBUJEJO VAS

 

KDOR HITRO DA, DVAKRAT DA

 

 

Ob junijski novici, da je družini Šavle iz Brezovice pri Gradinu pogorel dom, smo v Območnem združenju Rdečega križa Koper nemudoma začeli z akcijo nudenja najnujnejše denarne in materialne pomoči. Tako smo prevzeli del aktivnosti za zbiranja finančnih in materialnih sredstev za obnovo njihovega doma  ter bili eden od členov v verigi številnih, ki so družini nudili pomoč. Tudi tokrat se je izkazalo, da smo ljudje odprtih src in radi priskočimo na pomoč ljudem, ki zaradi nesreče ostanejo brez vsega.

V dogovoru s Krajevno skupnostjo Gradin, Mestno občino Koper in prizadetimi smo preko medijev in s pisnimi vabili zaprosili za pomoč družini Šavle. Akcijo so mediji podprli s klicem na pomoč.

Vsi, ki smo bili vpleteni v iskanje pomoči, smo se prav v tem času čutili zelo nemočni in le upali smo lahko, da nam bo najprej uspelo  hišo zaščiti s streho, kasneje pa zagotoviti tudi sredstva za usposobitev vsaj dela objekta, da se bo družina  lahko vrnila v lasten dom.  Pomoč Prostovoljnega gasilskega društva Gradin, ki je družini takoj odstopil prostore za prenočišče in spravilo najnujnejših stvari je bila v tistem času neprecenljiva.

Takratni predsednik krajevne skupnosti g. Miro Kocjančič je prevzel koordinacijo projekta.  Ključnega pomena pri obnovi doma pa je bil odziv Obrtne zbornice in njihovih članov obrtnikov, ki so prostovoljno in brezplačno izvedli obrtniška dela ter podjetja Grafist d.o.o., ki je izvedel obnovo strehe in druga gradbena dela ter pri obnovi ves čas tudi aktivno sodeloval. Solidarnost je izkazal tudi g. Župan Boris Popovič, ki je družino obiskal in ob tej priložnosti izročil zbrane prispevke sodelavcev.

 Seveda pa obnova doma družine Šavle ne bi bila mogoča brez številnih posameznikov, tako domačinov, sodelavcev in prijateljev, delovnih organizacij,  kakor tudi drugih, ki so pomagali z darovanjem denarnih pomoči, hrane, oblačil, pohištva, posode, bele tehnike ter s finančnimi sredstvi, ki so jih nakazali na TRR našega združenja, kjer se je zbralo 11.791,00 EUR. Pri tem  so veliko vlogo pri usklajevanju in koordinaciji aktivnosti imeli g. Igor Rakar, g. Dimitrij Vivoda, g. Branko Vidovič, g. Borut Lovšin, g. Miro Kocjančič in člani sveta Krajevne skupnosti Gradin, idr.

Skrbno načrtovana poraba doniranih sredstev, gradbenega in obrtniškega materiala je rodila sadove. Tako bomo jutri, 29. novembra 2011  družini Šavle tudi formalno predali prenovljeni dom. Ob tem dogodku, ki ga organizira Obrtna zbornica, se bomo zbrali vsi, ki smo sodelovali v akciji, in družini v prenovljenem domu zaželeli veliko topline in sreče.

 

 

Tako kot smo se v Območnem združenju Rdečega križa Koper takoj odzvali na veliko stisko družine Šavle,  se aktivno vključujemo tudi v reševanje različnih težkih stisk drugih občanov Mestne občine Koper, ki se vsakodnevno povečujejo zaradi zapletenih gospodarskih razmer in splošne finančne krize. Vse več ljudi se na nas obrača po pomoč tako v materialnih dobrinah, kakor tudi s prošnjo za plačilo življenjsko pomembnih stroškov, sofinanciranja nakupa invalidskega vozička in drugih sanitetnih pripomočkov, dietne prehrane, higienskih pripomočkov, za pomoč pri zagotavljanju zdravljenja in zdravstvene oskrbe. Zlasti smo prizadeti, ko ugotavljamo, da je vedno več otrok, ki jim starši zaradi težkih finančnih razmer ne morejo zagotoviti srečnega in zdravega otroštva, prav tako pa je tudi vedno več starejših in bolnih, ki si ne morejo zagotoviti osnovnih življenjskih potrebščin.

Vsem ljudem v stiski bi radi pomagali, zato prosimo vse, ki vam ni vseeno, kako živijo naši občani, da po svojih močeh prispevate za humanitarno pomoč prizadetih ljudi. 

Denarno pomoč nakažite na TRR SI56 1010 0003 5369 105  z namenom nakazila "humanitarni prispevek" 

 

Sredstva za družino Šavle so na TRR OZRK Koper nakazali: Aljoša Furlan, Ana Mlekuž, Andrej Smrdelj, Andrej Vanceta, Andreja Grlj, Anita Starc, Drena Golja, Družina Babič, Elena Cepak, Erika Jelušič, Ingrid Bordon, Instalacije d.o.o., PE Ankaran, Ivanka Voros, Janez Košir, Jugovac Radenko s.p., Krajani Krajevne skupnosti Gradin, Leon Nick Parkelj, Lovska družina "Istra" Gračišče, Marjan Mikuletič, Milan Markežič, Mercator d.d., Miha Bevk, Milena Mihelin, Mirjana Stepančič, Mitja Sardoč, Nina Lenzi, Odvetniška pis. Mužina in partnerji, Ondina Reja, Pacorini LTD d.o.o., Pušavec Janez s.p., Radio CAPRIS, Rajko Muženič s.p., Rdeči Križ Slovenije, Romana Bucar, Sandi Čupač, Sanoform d.o.o., Saša Kozjek, Sersen Andreja, Silvana Gašič, Tanja Kavčič, Tanja Šuler, Telekom Slovenije d.d., Tomšič Darinka, Vanja Sulin, Zavarovalnica Triglav d.d., Zuhdija Musedinović.

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad