RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na prijave@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na prijave@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

Delavnice prostovoljcev v OŠ v Hrvatinih

Ponedeljek, 28. november 2011

PROSTOVOLJCI DAJEJO UPANJE ...

Ob koncu letošnjega leta se zaključuje evropsko leto prostovoljstva, nikakor pa ne aktivnosti. V prostovoljske vrste je potrebno pridobivati  mlade, saj le ti  s svojim pogled na svet lahko pripomorejo k dvigu kvalitete življenja in sprememb na bolje.

 Za učence 5.in 6. razreda OŠ dr. A. Bebler-Primož v Hrvatinih smo pripravili delavnice o pomenu prostovoljstva  in humanih vrednot  rdečega križa. .

 Dogajanje je potekalo v odličnem sodelovanju med vodjo delavnice prostovoljko Rdečega križa in članico slovenske filantropije Marijo Jereb ter učenci, ki so izjemno hitro dojeli pomen  prostovoljstva. Vrstila so se vprašanja in zreli predlogi. Da je bilo vse skupaj še bolj zanimivo sta poskrbeli učiteljici gospa Tamara Šepec-Dobrinja ter Tanja Kukanja.

 Končni izdelki učencev-plakati, ki so jih na podlagi različnih aplikacij ter izrezanih motivov iz revij ustvarili, pa so bili odraz zelo dobrega dojemanja predstavljenega prostovoljstva  ter pomembnega sporočila, da je prostovoljec lahko vsak, ki v srcu to čuti.         

  KAJ SO POVEDALI UČENCI RAZDELJENI V SKUPINE :

- Bili smo srečni, ko smo ustvarjali plakate, lepo nam je bilo.

- V skupini smo se odločili, da pobarvamo  drevesno deblo prostovoljstva v pisano mavrico, ker je močna,  ustvarja upanje ... Prostovoljci dajejo upanje.

 - Drevesno deblo z vejami smo pobarvali rdeče, ker je  to  barva rdečega križa, ker je kri rdeča, s katero rešujejo življenja krvodajalci in prostovoljno darujejo kri.      

- Veje smo pobarvali modro, ker je modro morje. Na morje  v letovišče na Debeli rtič pa prihajajo otroci, ki jim  lahko darujemo razne stvari, da so srečni in veseli .

 To so bili le nekateri izmed presenetljivih in nadvse humanih odgovorov 10-11  letnikov,   ki nas niso pustili ravnodušne.

     Dogodek je  hkrati najlepši zaključek leta prostovoljstva, v katerem je bilo velik dobrih misli in dejanj.

  Marija Jereb

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad