RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na prijave@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na prijave@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

Predstavitev programa

Dolgi program socialne aktivacije je nov program, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Namen oziroma cilj programa je, poleg tega, da se dolgotrajno brezposelne osebe iz ranljivih ciljnih skupin, ki se vključijo v program, postopno vključijo na trg dela, tudi dvig socialnih in funkcionalnih kompetenc. Velik poudarek daje program na delovno usposabljanje. Program traja 11 mesecev, sestavlja ga pet modulov, vključenih pa je 20 udeležencev. V projektnem obdobju 2017-2019 se bosta izvedla dva dolga programa socialne aktivacije. 

Ciljna skupina so osebe do 49. let, ki so v zadnjih 24 mesecih najmanj 12 krat prejele denarno socialno pomoč.

Specifični cilji programa so:

  1. razvoj socialnih veščin in spretnosti, 
  2. dvig funkcionalnih kompetenc za vključenost v družbo,
  3. pridobitev znanj in informacij, ki vodijo k razrešitvi socialnih stisk in težav, ki pogosto spremljajo stanje dolgotrajne brezposelnosti,
  4. osebni razvoj, krepitev moči in motiviranost za ponovno aktivacijo na trgu dela/za njihovo približevanje na trg dela,
  5. aktivni pristop k reševanju socialne in zaposlitvene situacije,
  6. dvig oz. pridobitev novih delovnih spretnosti in znanj ter kompetenc za iskanje zaposlitve, ki bodo okrepile zaposlitveni potencial posameznika,
  7. usmerjenost v vrnitev na trg dela ali nadaljnje izobraževanje.

 

Modul 1 in 2 se izvajata na sedežu našega združenja in trajata skupaj 2 meseca, 5 ur dnevno. V tem mesecu se bomo spoznavali, raziskovali, se povezovali, izvajali najrazličnejše delavnice skozi katere bomo pridobivali socialne veščine, ter sodelovali z drugimi institucijami – Ljudska Univerza, Večgeneracijski center Morje, Nacionalni inštitut za javno zdravje in ZD Koper, knjižnica… Skozi učni proces se bomo zelo trudili prilagajati vsebine udeležencem, ter njihovim željam in potrebam. V zadnjem delu modula 2 bomo tudi že tesno sodelovali z Marjetico Koper d.o.o., da nam mentor predstavi delo, ki ga bodo opravljali udeleženci in opravi nabor. Vsi udeleženci bodo tudi spoznavali delo v Izmenjevalnici.

Modul 3 je izvedbeni modul. V njem se bo odvijalo delovno usposabljanje, ki traja 8 mesecev. V tem času bodo udeleženci pridobivali delovne veščine in spoznavali različna področja dela. Delovne naloge bodo razdeljene na Marjetico Koper d.o.o. t.i. Zelena straža (ozaveščanje o pravilnem ločevanju odpadkov, urejanje sprehajalnih in drugih poti, tudi na podeželju, ipd.) in naše združenje, t.i. Izmenjevalnico (zbiranje in reciklažo uporabljenih predmetov ter njihovo ponudbo v zameno za druge dobrine). Delo bo trajalo 6 ur dnevno, 5 dni v tednu. Za namen vzpostavitve izmenjevalnice, smo na trgu najeli poslovni prostor.

Modul 4 in 5 bosta posvečena zaključevanju programa. Tesneje bomo sodelovali tudi z Zavodom RS za zaposlovanje, skupaj s katerimi bomo iskali, individualno in skupinsko, rešitve za pozitiven izhod iz programa. Opravili bomo evalvacijo dela in dosežkov, tudi s partnerjem – Marjetico Koper d.o.o.

Udeleženci v programu bodo tekom izvedbe programa pridobili kompetence, ki jih bodo približale vstopu na trg dela, kot npr. delovne in socialne veščine in spretnosti, se aktivno vključevali v družbo in pridobivali znanja skozi delo, ki je družbeno koristno in primerno. Razvijali bodo ustavrjalnost, ročne spretnosti, ipd. Aktivno bodo tudi vključeni v dejavnosti na prostem ter spoznavanju in povezovanju z drugimi službami in ljudmi.

Projektni parter je Javno podjetje - Azienda pubblica, Marjetica Koper d.o.o.-s.r.l.

Projekt "GREMO NAPREJ! - Obalna Eko iniciativa" sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

http://www.eu-skladi.si

 

MDDSZEM

ESS

Projekt sofinancirata tudi:

MOK         OA

 

Partner v projektu:

MAKO

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad